36e Winterwandeltocht Beetsterzwaag groot succes.

Zaterdag 19 januari werd deze tocht voor de 36e keer georganiseerd. Het was prachtig winterweer, het vroor een beetje en tegelijkertijd scheen de zon.

De opkomst was overweldigend: bijna 1000 wandelaars. Dit had de organiserende vereniging de Trochsetters nog niet eerder meegemaakt. Alle medewerkers zijn dan ook van ;s morgens vroeg tot na 5 uur in de middag constant bezig geweest. Alleen al op de 2 langste afstanden, 15 en 25 km waren in totaal 650 deelnemers. Dit had wel tot gevolg dat het parkeren wat lastig werd en door de deelnemers ook geparkeerd werd op plaatsen waar dit niet wenselijk was.

Één van de deelnemers van de 25 km was nogal haastig en had de auto niet op de handrem gezet met als gevolg dat de auto uit zichzelf wat achteruit reed en half op de rijbaan kwam. Gelukkig hadden de parkeerwachten dit gezien en hebben deze meneer tijdig kunnen waarschuwen.

Ook bij de inschrijftafel was het erg druk. De inschrijfformulieren waren op. Toen werd maar overgegaan naar de op voorraad zijnde formulieren voor de zomertocht. Ook met het uitdelen van de beschikbare routebeschrijvingen moest op het laatst zuinig worden omgegaan. Wanneer meerdere personen dezelfde afstand samen gingen lopen, dan kregen ze maar 1 beschrijving.

De langste route van de 25 km had de 1e rust bij de Naturij, de kinderboerderij in Drachten. Behalve in de kantine kon hier ook gerust worden in de speelhal. Langs een schitterende route kwamen de wandelaars bij de 2de rust terecht, Het Witte Huis in Olterterp. Hier bleek de achterzaal te klein te zijn voor de grote toeloop van de wandelaars. Ook het restaurant gedeelte werd daarom benut. Een compliment is zeker op z’n plaats voor het bedienend personeel van zowel de Naturij, Het Witte Huis en zeker niet te vergeten van Talant zelf, waar de start was. Dit geldt ook voor de inzet van alle andere medewerkers zoals parkeerwachten, EHBO mensen, bepijlers, pijlophalers en alle mensen aan de inschrijftafels.

De wandelaars waren heel tevreden over de routes en hadden onderweg erg genoten.

(namens wandelvereniging de Trochsetters, Wietske Jongsma)
   
© deComVlugt