Volgende wandeltocht is in Oldemarkt op 20 april 2019.

Verslagje eigen tocht 2 juni 2018 Drachten.

Na een te hete week met ook de nodige zware (onweer)buien, was het een verademing dat de temperatuur lekker was gezakt. Ook vrijdag 1 juni hebben we hier ’s ochtends van geprofiteerd, toen we de routes hebben gepeild.

Het was even afwachten hoeveel wandelaars zouden komen. Er was nogal wat concurrentie van andere wandeltochten (o.a. een nieuwe TT tocht in Assen, niet te verwarren met de TT mars in Assen van 16 juni, rondje Ameland en nog een stuk of wat). Gelukkig lieten de wandelaars op de langere afstanden ons niet in de steek. Op de 25 en 30 km samen kwamen toch nog ongeveer 120 personen. De 15 km afstand was ook nog redelijk, maar de korte afstanden van 5 en 10 km was schrikbarend laag. Dankzij de opkomst van onze eigen leden was het aantal nog net geen 0. Dit zou te maken kunnen hebben met de regionale pers, die of helemaal niets hebben vermeld of weken te vroeg, zonder dit te herhalen in de week voorafgaande aan onze tocht. Inclusief eigen leden hadden we in totaal toch nog 212 deelnemers.

Wat het weer betreft hadden we niet te klagen: in de ochtend wat motregen, daarna was het droog.

De wandelaars waren zeer te spreken over de routes, die we hadden uitgezet. Velen hebben prachtige foto’s gemaakt. De rust was voor de 15 km en 30 km lopers bij ONT in Opeinde, terwijl de 25 km lopers de 1e rust hadden in Oostermeer. Achteraf hadden zij ook graag eerst een rust gehad in Opeinde. De laatste rustgelegenheid was in Rottevalle. Iedereen was ruim voor 17.00 uur weer binnen.

Deze dag was het promotieteam weer bij ons aanwezig. Dit maal 2 dames uit Schoonebeek. Zij hebben het hier zeer goed naar hun zin gehad. Goede zaken gedaan en een prettige omgang met de bediening van het volieregebouw en de contacten met de organisatie.

Onze dank gaat ook uit naar de personen die ons hebben geholpen met het bepijlen, voorlopen en ophalen van de pijlen, alsmede de vrijwilligers die op de rust hebben gezeten. Zeker een bedankje is op z’n plaats voor ( de medewerkers van) de volierevereniging die ons tegemoet zijn gekomen met de zaalhuur en de consumpties van de medewerkers.

De volgende tocht waar de Trochsetters naar toe gaan is de TT mars in Assen op 16 juni a.s.

Wietske Jongsma

   
© deComVlugt