wandeltocht 18 januari vanuit Beetsterzwaag.

Verslag eigen wandeltocht 18 januari vanuit Beetsterzwaag.

Vanuit de nieuwe startlocatie de Buorskip in Beetsterzwaag hebben wij onze jaarlijkse winterwandeltocht georganiseerd. De 36 voorgaande edities gingen van start vanuit gebouw ’t Trefpunt van Borneroord /Talant. Dat was deze keer niet meer mogelijk omdat dit gebouw tegen de vlakte is gegaan. De beheerder had alles keurig klaargezet.

Vrijdag hebben we alle routes bepijld. Zowel de 5, 10 , 15 en de 25 km. Alle routes waren goed begaanbaar. Net voor de regen waren we weer thuis.

Zaterdagochtend waren we vroeg in de weer om de aanwijzingsborden te plaatsen en alles in gereedheid te brengen voor het inschrijven. De voorlopers waren al vroeg aanwezig om eventueel verdwenen pijlen te vervangen. Dit was helaas echt nodig bij Sparjebird in de Hemrik. Verder was alles prima.

Voor de inschrijvers werd het een drukte van belang. Het liep de hele tijd door. Eerst de 25 km wandelaars en daarna de 15 km lopers. Deze 2 afstanden hadden al als resultaat ruim 700 personen. In totaal kwamen we 1009 personen uit. Een nieuw record. Vorig jaar haalden we net de 1000 personen niet.

De routes vielen goed in de smaak. De route van de 25 en 15 km gingen eerst naar de Hemrik, waar de 1e rust bij de Bining was na ruim 6 km. Van hieruit splitsten de routes. De 25 km lopers hadden er een heel nieuw stuk bij, o.a. door een weiland (dat behoorlijk drassig was) naar de Compagnonsfeart. Dit mocht de pret niet drukken. Na ruim 18 km hadden zij de rust in het multifunctioneel centrum de Kobunder in Lippenhuizen. Ook hier was de verzorging prima. De lopers van de 15 km gingen vanuit de hemrik via een kortere route weer naar de finish. Het laatste stuk van de route was voor alle afstanden gelijk.

Alleen maar positieve geluiden gehoord van de wandelaars met complimenten over de routes en ook over de rustpunten en het start/finishpunt in de Buorskip..

Rest mij nog alle vrijwilligers te bedanken, die ons hebben geholpen met het bepijlen, voorlopen, parkeren, EHBO en wandelboekjes invullen. Ook was het fijn dat het promoteam aanwezig was.

Al met al een geslaagde tocht. Nu op naar onze tocht van 25 april a.s. in Wijnjewoude.

Wietske Jongsma
   
© deComVlugt