De volgende wandeltocht is de Drenthe Wandelfestijn van Wsv De Tippelaar uit Klazienaveen.

Verslag eigen wandeltocht 25 mei vanuit Surhuisterveen.

Zaterdag 25 mei organiseerden wij de 62e zomerwandeltocht vanuit Surhuisterveen.

Dit was de 1e keer dat we vanuit deze plaats onze tocht hielden. Wij waren niet erg bekend met de paden hier, maar Marian wist hier wel raad mee.

Van tevoren zijn alle routes grondig gecontroleerd, eerst een aantal keren per fiets, daarna lopend met de mensen die ons hielpen met het bepijlen van de routes. Hier waren Jan en ik zelf niet bij, vanwege feestelijke familie omstandigheden. Allemaal goed gelukt, mede dankzij de inzet van diverse collega wandelaars.

Zowel deze dag als zaterdag waren de weersgoden ons goed gezind. Zaterdagochtend heel vroeg heeft het nog wat geregend, maar verder was het een aangename temperatuur om te wandelen.

De eerste wandelaars waren al vroeg aanwezig, zelfs nog voordat de Lantearne open was. Een aantal wandelaars zijn vroeger gestart en controleerden of de pijlen nog overal waren. De hele ochtend m door meldden de wandelaars zich aan. De totale deelname : 366 personen.

Zowel de langere afstanden van 30 en 25 km waren in trek, evenals de kortere van vooral de 15 km en daarnaast de 10 en de 5 km.

Gelegenheid om te rusten was er in de Delfeart te Surhuizum, Blote Voetenhof in Gr. Opende en bij Jan Bos eveneens in Gr. Opende bij Strandheem. De wandelaars waren zeer tevreden met de routes en hebben volop kunnen genieten van de prachtige natuur.

Als laatsten zijn de pijlophalers van start gegaan. De kortere afstanden van 15, 10 en 5 km werden opgehaald door leden van onze eigen vereniging de Trochsetters, de langere afstanden door collega wandelaars. Na afloop konden ook zij nog genieten van een gehaktbal en wat te drinken.

Al met al konden we terugkijken op een geslaagde wandeldag.

Onze volgende tocht is de Winterwandeltocht vanuit Beetsterzwaag.

Wietske Jongsma


   
© deComVlugt